In de zomer van 2016 had ik de mogelijkheid om een logopedische praktijk in Zulte over te nemen. Ik werkte er sinds 2014 dus kende het reilen en zeilen reeds van de praktijk.
Uiteraard greep ik deze kans dan ook met beide handen! Stilaan begon de praktijk uit te breiden waardoor ik het te druk kreeg om alle cliënten in mijn eentje te begeleiden.
Hierdoor ging ik op zoek naar een collega-logopedist.

Sinds februari 2020 werkt Fien Van Overfelt bij mij in de praktijk. Ze werkt deeltijds als logopediste in het Centrum Ambulante Revalidatie (CAR) Ter Kouter in Deinze. Ze werkt er met lagereschoolkinderen met complexe leerstoornissen en uit het BuBaO type basisaanbod. Naast haar job in dienstverband werkt ze dus ook deels in de praktijk in Zulte. Ze heeft enorm veel verantwoordelijkheidsgevoel en heeft een passie voor het begeleiden van kleuters met taal- en spraakstoornissen en kinderen met leerstoornissen! Met andere woorden, ze is dus een vaste meerwaarde geworden voor de praktijk!

Bij een nieuwe aanmelding zal ik, Frauke, zorgen dat de aanvraag bij de mutualiteit kan gebeuren(zie werking). Aangezien Fien en ik het werk verdelen, kan het dus zijn dat de logopedie daarna zal doorgaan bij Fien. Uiteraard blijft er wel onderling overleg. Alsook probeer ikzelf zoveel mogelijk aanwezig/betrokken te zijn bij beslissingen die genomen worden in het belang van de cliënt.

Aangezien mijn ambities en mogelijkheden het toelieten, ging ik ook op zoek naar iemand die de praktijk wilde uitbreiden op multidisciplinair vlak. Vanaf 1 september2020 is Lien Roeland werkzaam in de praktijk. Zij is een klinisch psychologe die erkend is door zowel de Psychologencommissie als het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Deze erkenningen staan garant voor kwaliteitsvolle en wetenschappelijk onderbouwde therapie.

Lien werkt vanuit de visie van de oplossingsgerichte therapie, waarin ze een bijkomende therapieopleiding volgt. Op deze manier wil zij kinderen, jongeren en volwassenen helpen die moeilijkheden ervaren in het leven. Dit door niet enkel te focussen op de problemen, maar ook door aandacht te hebben voor de vaardigheden en kwaliteiten waarover de cliënt reeds beschikt en na te gaan hoe deze aangewend kunnen worden om te komen tot een oplossing.

Wij zullen met z'n drieën nauw samenwerken in de praktijk. Soms zoeken cliënten (en/of hun omgeving) namelijk geruime tijd naar een oplossing voor hun hulpvraag vooraleer ze terecht komen bij de juiste perso(o)n(en). Hierbij komt dus vaak heel wat gepuzzel aan te pas. Maar een puzzel kan ook steeds opgelost worden. Wij zullen er dan ook ons uiterste best voor doen om jullie hulpvraag telkens te behandelen/verhelpen.

Lien kan je bereiken op volgende manieren:

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • GSM: 0474/65.20.30.
  • Website: https://www.lienroeland.be/

 Wanneer je Fien wil bereiken, kan dit op volgende manieren:

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • GSM: 0487/15.87.56.